JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Sunday, May 20, 2012

Tak dok REJEKI...TOMYAM KELAPA

Semalam Pak Hencik msg suh pegi amek kat kijer
Dr pat kijer terus ke Dungun...konon2 nak makan Tom Yam Nyior laa...hehehe
Pusing2 5 nam blas kali pusing akhir jumpe laa...
P...huhuhuhuuhuh..takde rejeki nak merasa
coz nyior dah abis sbb permintaan 2,3 hari ni menyebabkan nyior dok dang rolling
hahahahahaha....frust seh!!!! 
So lain kali la kot...kot jer...hiks

Ari ni nak blk kg kejap, Pak Hencik berkursus jauh kan?
Nak pi hantor ler ni...=p
Takpe kursus jauh pun kali ni
Sbb makan minum bereh jer...anggoran dok kena ngan selera makanan hotel
Boleh balik mengaga makanan kat umah mertua kan bang?
Kah kah kah...yer...Pak Hencik berkursus jauh dr umah kat paka ni
Tapinyer dekat sgt2 ngan umah kat kg...
Tido hotel la wei dah org tanggung kater kan...hahahha
Biler lagi nak merasa hotel kat kg sendiri
kalo sajer2 nak try mmg nak kn sekeh ngan Maa & Abah jer...=p

Esok ada kanak2 bercuti buat sendiri...
sebab mama tak rasa nak drive blk pepagi hari
Lagipon esok tak preksa...kakak kater ada sambutan hari guru negeri
dok blajo pon...so...mama pon apalagi kan? hehe

Heavennyer leh blk kg...cam bleh bercoti ke over the see 
dah terbayang dah makan minum tersedia...muahahahahha
hanak2 sdiri care ke diri sendiri
kecuali yg tak reti basuh be**k sdiri...
Mak Hencik kater kat Pak Hencik
"apakata kiter tgl Jehra 4,5 ari ke nekma yer...bg susu botol suh nek yer v?"
Pak Hencik kater....tak hagak2 yer...
"Ada jer sawan Nekma ngan Tok Bah yer layan ke Jehra..."
hahahahahahahahha...siyes! mmg dok arap nak bg sape2 jaga
melalak dok pasal sokmo tengah2 malam!
siang pon nak kencing berak pon tak senang!
meraung bertepik berdrama depan pintu jamban! waaaaa
sgt tensen hokey ngan ini budak....
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu
 

Saturday, May 19, 2012

citer semalam

Sblm balik kejer malam mareng, Pak Hencik msg tya makan gape malam ni? ooohhhh...Mak Hencik sangat sangap sekarang...oleh kerana mareng adalah jumaat...anak2 ada laker kat umah...Mak Hencik masak nasik lemak dlm kol 11 siap! n Nasik Lemak itew adalah smpi ke ptg! tghr kakak pegi beli roti gardenia cicah ngan tumis bilis...so malam restoran adalah tutup. Mak Hencik balas suh beli burger jer laa...

Pak Hencik balik umah ngan Burger utk hanak2 dan benjo utk Mak Hencik. Skali Pak Hencik kater..."malam esok kiter gi try tom yam nyior nak?" hahahhahaha...Mak Hencik mmg suker bila Pak Hencik cakap cam gt...sbb? Pak Hencik sgt payah nak buat keputusan dan suggest tempat makan hokey...boleh kira ngan jari! slalunyer nak pegi mana2, Mak Hencik yg ajak...bkn Pak Hencik tak suka berjalan....cuma dia lebih suka kalo Mak Hencik yg ajak dan buat keputusan...sgt meletihkan hokey. Skali skale dengo dia wat keputusan ajak p mana2...ajak makan kat mana2...oh...tak terkata suke tu hokey...

So ari ni...pagi2 beli jer sarapan hanak2 nasik mtk sbks sorang...makan pon dah tengahari...jd dapur adalah cuti dan malam ni kiter ikut Pak Hencik nak bawak kiter ke mana...esok pas anak2 blk skull kiter nak blk kg hantar Pak Hencik yg berkursus jauh!!! hahahhaha...jauh la dari Paka ni...p 11km jer dr umah kat kg...hahahaha...tido hotel hokey! tak hagak2...dah org bayo wei...tapi Mak Hencik tak leh tumpang 2 kaki sbb Mak Hencik kn bergegas balik ke Paka smuler sbb hanak2 skolah n ada exam...kalo tak kerana exam ada jer hanak2 cuti 3mgu! org lain sminggu, diorang 3 mgu! hahahahhaha...n Pak Hencik akan sterik jer sampai cuti skolah, Mak Hencik just bawak balik hanak2 jer ari kamis tu blk kg...hurm...cam gane la hagaknyer nak drive ngan Jehra tu erk??? semoga awak baik2 jer kali ni Jehra, mama sgt fed up nak drive kalo papa awak takdok...huhuhuhhuhu....

MALAM NI DINNER AT TOMYAM NYIOR...kat maner? tau kat dungun jer...yg lain2 nanti citer pas gi makan erk...heheheh
 

Sunday, May 13, 2012

Kali ini...

Sbetulnyer kali ni macam dok brape eksited pregy...
Astarafirullah...='(

Mungkin sbb blom bersedia dan perut pom blom nampak...
Mungkin gak sbb Zahra masih kecik lg...
Mungkin gak sbb...hurm...tak dok sebab!

Tapi pemberian-Nya aku terima dengan hati yg terbuka dan penuh kesyukuran...
Alhamdulillah dengan rezeki yg Dia limpahkan utk aku...
Tapi tu laa...sgt mencabar biler bgn pagi2...
Bila morning sickness dah mula datang...
dengan rasa badan yg lemau...
Dengan mood yg tak brape stabil...
Tapi Tanggungjawab terhadap 4 lg Putri dan Suami mesti gak dijalankan...
Mungkin kalo tak perlu bgn awal2 dan gaduh2 siapkan anak2...
Siapkan sarapan...jalankan rutin2 kat umah ni...
Just celik mata dan hanya bermalasan jer! oooohhhh sgt heavenkan?
Tapi tulahhh...nok ke tak mboh ke mmg kena buat gak
Tapi siyes! sgt dok larat...sgt tak dok mood...sgt seme2 yg negatif!
Tambah2 Zahra yg still BF...puas ajor botol ngan susu formula...
Kesiankan dia sbb dia bkn jenis pemakan mende lain
Zahra mmg kuat menyusu jer...makan berat pom skali sehari..
Top up dengan biskut ngan kuih2 jer la yg dia suka
Tekad tak mboh bg dia BF...bg dia susu botol...
tapi bila dia mengamuk2 menangis2 sampai terisak2...gagal lg...
Time Pregy ni masa yg paling berharga adalah masa tido...
Tapi bila Zahra masih dengan rutin dia...bgn 4,5 kali semalaman...
Sangat tak larat!...siyes! 
Dr Zahra lahir sehingga umur skrg, 13bln...takde 1 malam pom aku tido lena
Sampai ada masanyer bila papa dia takde...Zahra menangis mengamuk
Dengan aku2 skali menangis sbb tak tahan tekanan ni...
Satu2nyer perangai Zahra yg sgt2 membuatkan aku tertekan pregy kali ni
Slain dari tu dia mmg seorang budak yg baik...
Kalo kakak2 dia dulu...mmg takde seme ni...malam mmg tido...
Mungkin ni ujian untuk aku kan?
masa sblm pregy ni macam bleh terima jer mende tu...
Lama2 ilang la kan perangai dia tu hala ke beso...
tapi...bila pregy ni...paham2 jer la kan cam gane keadaan emosi, mental & fizikal...='(

 Hope hari2 mendatang lebih baik dari hari ni dan perangai buruk Zahra yg satu ni akan berlalu secepat mungkin...
Dan Terima Kasih pd Suami yg tercinta yg selalu bangun malam2 untuk jaga Zahra dan tahan ngan perubahan emosi Isterinya ni...huhuhuhu

 

RINGKASAN

Byk benda yg menarik berlaku bln 2 ni p seperti kebiasaan...KEMALASAN melanda...biler la nok rajin tuan umah ni ork??? adeiiii...terlampau banyak benda yg tertangguh nak citer...jadi kiter wak ringkasan doh ar...nanti kiter citer panjang2 biler dah dok brape MALAS...hehehhehe

25hb - 28hb April
Macam yg dirancang...hehehehe...pi Perak amek adik yg br abi matrik kat Kolej Matrikulasi Perak. Pegi ari Kamis pagi...balik ari Sabtu pagi...Jumaat tu berjimba2 ngan Bonda, adik2 Putri4...dan Yg terchenta dekat LOST WORLD of TAMBUN...Pastu balik dr sana benti kat TESCO terbesar...mmg beso gilooo weiii!!! biler la nak wak sbutir kat Tranung..hehehhe...Dok abis jalan pom dalam nung. Sebab masih br lagi, Tandas ngan Surau dia mmg marbelessss...macam masuk Tandas Hotel 5 bintang! siyesss...Soping2 dinung sambil dukung Jehra sgt memenatkan dan membuatkan pinggang ni hampir patah! Papa letih sgt, dok cukup tido pasal papa sorang jer dreba...Papa pas jer mayang maghrib situ papa masuk tido dalam van...kami2 ladys jer la cuci2 mata dan beg duit...hehehehe...kuor dok kuor, Tesco nak tutup oh...tu pom blom puas lg...=P...pagi2 sabtu tu kami2 dah bertolak balik ke Tranung...rushing sbb nak balik antor van yg disewa...totaly sampai umah kat paka dlm kol 3 pg! siyes sian ke Pak Hencik...

04hb...pegi berpoya2 ngan Putri dan Pak Hencik kat ECM tgk Avanger...sgt puas hati sbb citer tu mmg menepati ciri2 citer yg boleh ditonton bersama anak2 seisi kuarge...hehehhee...jalan2 kejap...dok cuci beg duit sbb dah licin...keh keh keh...

Pastu...hari berikutnyer berjalan seperti biasa...pagi2 muntah selambak...bgn dgn rasa dok rok yg hamat...dan dapur yg sekali skaler jer berasap...hurm..macam koho2 nak jd macam masa Pregy ke Jehra ari tu jer...huhuhuhu...

Tu jer buat masa ni...gambo2 nanti kiter post lain kali yer...hehehehe...

mode: sekadar menyapu sawang...=p
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service