JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Sunday, May 13, 2012

Kali ini...

Sbetulnyer kali ni macam dok brape eksited pregy...
Astarafirullah...='(

Mungkin sbb blom bersedia dan perut pom blom nampak...
Mungkin gak sbb Zahra masih kecik lg...
Mungkin gak sbb...hurm...tak dok sebab!

Tapi pemberian-Nya aku terima dengan hati yg terbuka dan penuh kesyukuran...
Alhamdulillah dengan rezeki yg Dia limpahkan utk aku...
Tapi tu laa...sgt mencabar biler bgn pagi2...
Bila morning sickness dah mula datang...
dengan rasa badan yg lemau...
Dengan mood yg tak brape stabil...
Tapi Tanggungjawab terhadap 4 lg Putri dan Suami mesti gak dijalankan...
Mungkin kalo tak perlu bgn awal2 dan gaduh2 siapkan anak2...
Siapkan sarapan...jalankan rutin2 kat umah ni...
Just celik mata dan hanya bermalasan jer! oooohhhh sgt heavenkan?
Tapi tulahhh...nok ke tak mboh ke mmg kena buat gak
Tapi siyes! sgt dok larat...sgt tak dok mood...sgt seme2 yg negatif!
Tambah2 Zahra yg still BF...puas ajor botol ngan susu formula...
Kesiankan dia sbb dia bkn jenis pemakan mende lain
Zahra mmg kuat menyusu jer...makan berat pom skali sehari..
Top up dengan biskut ngan kuih2 jer la yg dia suka
Tekad tak mboh bg dia BF...bg dia susu botol...
tapi bila dia mengamuk2 menangis2 sampai terisak2...gagal lg...
Time Pregy ni masa yg paling berharga adalah masa tido...
Tapi bila Zahra masih dengan rutin dia...bgn 4,5 kali semalaman...
Sangat tak larat!...siyes! 
Dr Zahra lahir sehingga umur skrg, 13bln...takde 1 malam pom aku tido lena
Sampai ada masanyer bila papa dia takde...Zahra menangis mengamuk
Dengan aku2 skali menangis sbb tak tahan tekanan ni...
Satu2nyer perangai Zahra yg sgt2 membuatkan aku tertekan pregy kali ni
Slain dari tu dia mmg seorang budak yg baik...
Kalo kakak2 dia dulu...mmg takde seme ni...malam mmg tido...
Mungkin ni ujian untuk aku kan?
masa sblm pregy ni macam bleh terima jer mende tu...
Lama2 ilang la kan perangai dia tu hala ke beso...
tapi...bila pregy ni...paham2 jer la kan cam gane keadaan emosi, mental & fizikal...='(

 Hope hari2 mendatang lebih baik dari hari ni dan perangai buruk Zahra yg satu ni akan berlalu secepat mungkin...
Dan Terima Kasih pd Suami yg tercinta yg selalu bangun malam2 untuk jaga Zahra dan tahan ngan perubahan emosi Isterinya ni...huhuhuhu

 

2 comments:

ciK LyndaWawa said...

nak masuk 5 dah? wah2...rezeki kak..

nadhs kayel said...

sabar banyak2 ye tie...dugaan tu..huhu..moga kadepan nanti bahagia yg datang..

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service