JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, June 12, 2013

wordless wednesday





PEACE!!!! SAYALAH YG BERTANGGUNGJAWAB UTK KEJADIAN DIATAS TU...HEHEHEHE

Do cekak nk peram oh nihhh...

penyakit bila Pak Hencik kije mlm...
aii mesti dok leh nk lelap...aduhlaaa...
nih Pak Hencik xdok utk 4.5 ari sbb jaga anakanda ke-2 kat husm
lg2lah mata ni wak prangai...huhuhu...

gane dop au Pak Hencik dnung...
selesa dok xau tido...
P Pak Hencik tu campak la mana pung...
mmg yer bules tido selena lenanya lah...
jenihan dok makan saman...
kalo pitis rm1k ngan tido...yer pilih tido ag...
ms kassih lu sokmo mlm2 aku ckp ngan gagang tpn jer
dia sesedap rasa bleh tiddo!!!!! aduhlaaa...
sib baik ah bleh awek hok dok makan saman gop..hahaha

saya rindu Pak Hencik saya...siyes! :,(

Tuesday, June 11, 2013

TESTIMONI BIO EVER & BIO VELOCITY SLEEP MATE - BVSM

Salam...saya nk langsaikan hutang saya dgn kak Fai Mohammad & kakPozimah Othman hari ni...hehe...saspen x? Hehe...saya nk kongsikan testimoni BVSM...kak faizu yg perkenalkan...kak pozimah yg sampaikan benda tu pd saya...jd saya terhutang satu testimoni yg saya janjikan pada mereka...;) 

Anak ke-2 saya disahkan Brain Tumour pd October 2012 - MEDULLOBLASTOMA STAGE IV. yg mana ketumbuhan ni drpd jenis yg paling AGGRESIF. Cuma mengambil masa beberapa bln shj utk membesar sehingga 6.0cm x 5.0cm x 5.0cm x 5.0cm...dah pun selamat menjalani pembedahan pd 03hb April 2013 yg lps. Sblm pembedahan kami telah diberitahu oleh pakar di HKL risiko yg mungkin berlaku semasa dan selepas pembedahan utk membuang ketumbuhan tersebut disebabkan dgn saiz ketumbuhan itu telah mengambil ruang otak di bhgn itu seterusnya menolak otak ke blkg. Malah sblm pembedahan lg anak saya dah lost balancing control...anak saya berjalan huyung hayang dan terpaksa dipimpin. Apa yg paling membimbangkan adalah kedudukan ketumbuhan tersebut, melibatkan saraf tunjang yg mana pembedahan itu berkemungkinan akan menyebabkan lumpuh dan juga boleh menyebabkan anak kami akan bisu. Kami berserah kpd Allah...semua adalah drpd Dia...Alhamdulillah slps pembedahan...jangkaan doktor yg anak sy berkemungkinan lumpuh tidak tepat malah dr atas katil dlm ICU dgn wayar yg berselirat dibadan...wayar penafasan yg belum dibuang...anak saya minta kertas dan pensel utk bagitau saya dan suami apa yg dia cuba sampaikan sbb xmampu utk bercakap dgn betul. Tingginya semangat juang yg ada pd anak kami kan? Masa tu lah saya perasan sesuatu...anak saya tiada espression muka! Dr bhgn bawah hidung dan keseluruhan mulut sehingga bawah dagu...hilang deria rasa. Manakala anak mata hitam sblh kanan tidak boleh bergerak ke kiri dan kanan. Hanya Allah sj yg tahu perasaan saya dan suami. saya teringat ada terlihat satu krim yg berfungsi utk saraf...dan pernah terbaca testimoninya. Saya takut anak saya akan hilang semangatnya...saya tekad utk mencuba Bio Ever. Saya bgtu pd suami...kebetulan suami pernah tgk di FB salah seorang sahabat sekolahnya dulu. Terima kasih kak faizu sbb sudi dtg hantar ke wad neuro HKL...terus terang saya sbnr kurang percaya sbnrnya tp saya mencubanya sbb saya nk bg semangat pd anak saya...saya nk dia percaya yg ada ubat yg akan menyembuhkan dia. Saya xmahu anak saya putus asa...hilang semangat. Malah berkali2 saya bgtu kak faizu saya cuma nak try supaya anak saya x hilang semangat bila dia tgk saya dan suami berusaha utk mencari penawar utk dia...saya nk dia percaya dia akan sembuh seperti sediakala. Apabila kak faizu perkenalkan BVSM...saya tergelak...dlm hati saya terdetik jgk...xkan la dgn selai selimut yg plain gitu je dpt pulihkan anak saya...tp saya try jgk mlm tu...dan xrs apa2 pun. Mungkin sbb saya xpercaya kot...hehe...tp suami saya kata ada rs mcm cas elektrik masa dia try...rs mcm ada semut kecik2. Saya tya nk try ke? Suami saya kata xsalah pun kalo nk try tp kami kn tgu sehingga dicas anak dr hospital sbb takut tak cukup nk bayar kos pembedahan. Kak faizu dgn baik hatinya offer nk tlg bayarkan dulu. Sekali lg terima kasih kak faizu...kami xsempat ambil sblm blk trg...dan kak pozimah yg hantarkan pd kami. 

Hari pertama saya bawak balik BVSM...saya xbuka pun lipatan tilam tu...just peluk sambil tgk tv. Mmg tabiat saya peluk bantal sambil tgk tv...dan kebetulan saya tgh lipat BVSM nk bawak msk dlm bilik...saya tertido sambil tgk tv dan terjaga dlm jam 3.45pg...tuhan je tahu marahnya sy pd suami sbb xkejutkan saya msk tido dlm bilik. Lbh2 lg tido atas karpet gt jer...saya mmg xboleh tido kalo xde tilam. Sejak bersalin anak ke3 g saya x boleh baring atas lantai kalo xberalas...tulang pinggul saya sakit sgt bila nk bgn duduk. Oleh sbb nk marah saya lupa yg saya xrs sakit bila bgn lps sedar tidur tuh...msk bilik dgn hati bengkek sbb suami xkejutkan...hahaha...esoknya saya tya suami sbb apa xkejutkan saya mlm semalam...suami bgtu xsampai hati nak kejut sbb tgk saya lena sgt sampai berdengkur! Tipulaaaa...saya xpercaya. Hehehe...mn pernah saya tido selena tu sampai berdengkur sejak2 ada anak kecil ni. Tp suami beria kata...dia tak tipu...sbb tu dia xkejut. Okey...saya anggap suami saya bergurau je.. Saya start selsema dan sakit tekak...berkahak sehingga 2 mgu. Tp saya xgunakan lg bvsm lps tu sbb saya dah bg anak saya guna.

Lps operation, anak saya mcm kn strok sebelah kiri badan. Tgnnya xdpt digerakkan kalau xdibantu...kaki kirinya xdpt diangkat...bila berjalan dia akan seret je kaki dia. Saya bagi dia gn BVSM slps 2mgu operation...spjg 2 mgu sblm cuba BVSM tu mmg anak saya xdpt berjalan kalau xdipapah...kebanyakkan masanya Tok Abah akan dukung je. Hari pertama dia bgn dr tido slps gnkan BVSM pd mlmnya...kami serumah kalut cari dia xde atas katil! Rupanya dia msk tandas sendiri!!!!!! Tanpa bantuan dr Nekmanya seperti 2mgu yg sdh. Sy masih lg boleh berseloroh ngan Bonda sy...sy kate dlm gelak2 sebab toto tu kot...hahhhaha...tp sy masih xpercaya sepenuhnya pun sbb dokter yg merawat anak sy bgtu yg efek dr operation adalah bersifat temporary...maknanya anak saya akan kembali sediakala cuma memakan masa. Cuma saya selalu berdoa pd Allah mcm yg kak faizu ajarkan...semoga BVSM menjadi wadah penyembuh anak saya...kita hanya mampu berusaha tetapi Allah yg menentukannya. Alhamdulillah...dr hari pertama sy bwk balik BVSM sehari pun anak sy xpernah tido tanpa BVSM. Genap sbln anak sy dah xperlukan bbntuan utk berjalan dan hari ni 11hb jun 2013...anak saya dah mampu berjalan laju...kejar bergurau dgn adik2...Alhamdulillah...tp saya masih menangguhkan hutang saya dengan kak faizu dan kak pozimah sehinggalah saya terima wassap dr suami sy pg ni yg skrg ni sdg menunggu anak saya di HUSM utk rawatan susulan...anak saya buat MRI sekali lg pd awal bln mei utk rawatan susulannya bg membuang sepenuhnya ketumbuhan yg masih bersisa menurut pakar bedah yg ditinggalkan dlm 10% yg melekat pd salur dan pembuluh darah yg xdpt dibuang tempohari kerana risikonya boleh menyebabkan kematian disebabkan bleeding semasa proses membuang ketumbuhan tu. Selalunya saya yg byk bertanya pd dokter mengenai result MRI tapi HSNZ xsedia filem MRI cuma bagi cd utk diberikan pd HUSM. Jd saya xdpt penjelasan yg sepenuhnya la cuma kalau menurut laporan MRI atas skpg kertas tiada tanda2 ketumbuhan tu tumbuh balik dan tiada sisa yg tgl...dan jugak dibahagian tulang blkg clear tiada sisa yg jatuh ke bhgn tulang blkg. Alhamdulillah...sehinggalah hari ni saya mendapat wassap dr suami...yg mengatakan dokter di HUSM bgtu balance yg 10% tu xde pd result MRI yg latest!!! Ya Allah...syukur sesangat...rs nk menangis pun ada...terus msg kak fai bgtu...mcm xpercaya sbb lps operation tu ada buat CT scan...dan sy sdiri yg tgk dokter tjk ada lg sikit2 yg putih2 pd filem CT scan tu mengesahkan yg pakar bedah kata ada tgl dlm 10% lg sbb risiko terlalu tgi sbb melekat pd salur dan pembuluh darah. Syukur Alhamdulillah...berkat doa semua yg mengenali dan BVSM serta BIO Ever sebagai wadah penyembuh...xrugi pun melabur utk org yg kita syg...dan saya terfikir alangkah ruginya saya kalau xmencuba hari tu. Oh...saya lupa...anak mata hitam sblh kiri anak sy yg xberfungsi dah kembali berfungsi seperti sediakala slps saya urut mukanya dgn BIO ever selama sbln. Dan deria rs bhgn bawah hidung dan dagy dah kembali seperti biasa. Cuma anak saya masih belum dpt tersenyum dan bibirnya xberfungsi. Doakan anak saya akan kembali tersenyum yer...InsyaAllah...kalau xpercaya...boleh tepon utk dgr dr mulut saya sendiri 0199588081...


Terima kasih Allah...terima kasih yg sama2 mendoakan...terima kasih kak faizu....terima kasih kak pozimah...terima kasih BVSM dan terima kasih BIO Ever...




 BIO EVER 


BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)








saya xakan berkongsi sesuatu yg x meyakinkan...
Kepada Dia kita meminta...kepada Dia kita berserah...
Dan kita harus berusaha...
InsyaAllah...bak kata Bonda saya...Mak sedara saya...kawan2 saya

 Allah tidak akan menguji Hambanya melebihi kemampuan

 hambanya.”Allah tidak membebani seseorang 

melainkansesuai dengan kesanggupannya” 

(QS Al Baqarah [2] : 286



Ramai yg kata pada saya dan suami..."kalo aku lah duk teppak mum...dok au laa...kuat la mum..." hehehe...sebenarnya kami xsekuat yg dizahirkan pun...kami terpaksa melalui semua ni...hanya mereka yg pernah duduk ditempat kami jer yg akan tahu bagaimana rasanya...apa yg terpendam dihati kami...dengan Ujian dari-Nya ini menguatkan lg cinta dan kasih sayang antara kami...Ujian dari-Nya juga mengingatkan kami yg apa yg kami miliki hari ini semuanya adalah pinjaman dari-Nya...apalah hak kami utk menidakkan HAK DIA...kami cuma mampu berusaha semoga Anakanda akan sembuh seperti sediakala dan mampu tersenyum disebalik tawanya...

Kami sedang dan berusaha utk belajar erti REDHA...

BERMINAT UTK MENDAPATKAN BIO EVER & BVSM BOLEH HUBUNGI SAYA...
019-9588081

Monday, June 10, 2013

hari ini...ada apa dengan hari ini?


ada apa dgn hari ini?
emmm...10hb jun 2013
bermulanya perjuangan anakanda ke-2...
hari ni akan warded kat HUSM utk rawatan kemoterapi...
bilalah agaknya anakanda akan tersenyum kembali...
akan tibakah waktu itu?...sigh!
xbaik kan mengeluh...haish!
semoga anakanda akan tempuhi hari ini dan seterusnya dgn sabar dan tabah
semoga anakanda diberi kekuatan dan kuat semangat utk perjuangan ini
Amin Ya Rabbal Alamin...
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service